Відомий препарат насправді не допоможе від жодної хвороби: що треба знати про несправжні “ліки”

Хлорофіліпт – один із засобів, які часто рекомендують для медичного застосування у вигляді спиртових або масляних розчинів, таблеток або капсул.
Воно часто "виписується" грудним дітям для застосування на соску або як засіб для видалення молочного нальоту з язика. Однак, незважаючи на його поширеність, хлорофіліпт насправді не має ефективності і, в деяких випадках, може завдати шкоди.
Інформація була опублікована в Instagram-акаунті медичного центру "Доказові".
Хлорофіліпт називають чудо-засобом
Основним компонентом хлорофіліпту є екстракт листя евкаліпту. Додаткові або допоміжні речовини, такі як спирт, можуть бути додані різними виробниками в різні форми хлорофіліпту.
Послідовники доказової медицини переконані, що, приймаючи ліки з підтвердженою ефективністю, людина отримує реальну користь, тоді як використання неефективних препаратів може бути марним і навіть небезпечним для здоров'я.
Були зафіксовані випадки алергічних реакцій на хлорофіліпт, що виявляються у вигляді набряків, інколи ж навіть призводять до гострих стенозів.
Хоча препарат протипоказаний дітям, його все ж таки призначають
Цікаво, що в інструкції до препарату зазначено відсутність досвіду його застосування у дітей, проте деякі лікарі "старої школи" все ж таки призначають його немовлятам.
У повідомленні наголошується, що хороші лікарі уникають застосування цього препарату, оскільки у міжнародних джерелах немає досліджень чи рекомендацій щодо використання екстракту евкаліпту для лікування різних захворювань.
Тому, якщо лікар порадить застосовувати даний препарат у формі спрею на соску, за щоку або навіть у горло немовляті, слід негайно звернутися до іншого лікаря. Або можна просто проігнорувати таку рекомендацію.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment